Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Podnikatelé jsou s vládou stále míň spokojení, říká svaz průmyslu

Podnikatelé jsou s vládou stále míň spokojení, říká svaz průmyslu

Finance.cz, 2010-11-10 09:03:33

Čeští podnikatelé jsou vůči vládě stále kritičtější a jsou zklamáni především z pomalého postupu reforem a z jejich nesystematičností. Vyplynulo to z dotazníkových průzkumů v jednotlivých krajích, z nichž poslední novinářům prezentoval Svaz průmyslu a dopravy ČR v Chomutově. Na začátku dotazníkových šetření v září hodnotili respondenti vládu v průměru trojkou, během necelých dvou měsíců se známka zhoršila o téměř jeden stupeň.

V průzkumu podle svazu odpovídalo přes 600 mimopražských firem, které kritizovaly především přílišnou byrokracii a obecně korupční prostředí. Během září a října se ovšem také začala zhoršovat průměrná známka, jíž podnikatelé hodnotili českou vládu. Během září byl průměr kolem trojky, v posledních průzkumech na začátku listopadu už dostávala vláda známku čtyři. Hodnocení vlády se mezi podnikateli navíc postupně polarizuje.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 10.11.2010

16:31 - Protipovodňová opatření po roce 2013 budou stát přes 4 mld. ročněNa ochranu proti povodním bude v letech 2013 až 2020 potřeba zajistit asi 4,2 miliardy korun ročně.

14:56 - Rozšíření mýtného v ČR vyvolalo spor mezi Kapschem a SkyTollPlánované rozšíření mýtného systému v České republice se stalo předmětem sporu mezi firmou Kapsch a slovenskou konkurenční společností SkyToll.

08:57 - Sněmovna schválila zdanění proudu ze solárních elektrárenPoslanci schválili novelu, která omezuje podporu fotovoltaiky.

Reklama
   
Student - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz