Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Podniky v ČR a SR jsou v Evropě nejproduktivnější

Podniky v ČR a SR jsou v Evropě nejproduktivnější

Finance.cz, 2010-11-11 09:27:51

Podniky v zemích střední a východní Evropy dosahují dvakrát vyšších kapitálových výnosů než firmy u západních sousedů a jsou i výrazně méně zadlužené. Česko a Slovensko disponují nejméně zadluženým a nejproduktivnějším nefinančním podnikovým sektorem. Vyplývá to z makroekonomické zprávy Erste Group.

"V průběhu posledního desetiletí byl nefinanční podnikový sektor čistým vypůjčovatelem v mnoha evropských zemích. Silný nárůst investic měl za následek prudké zvýšení obratu, na druhé straně však vysokým tempem rostla i zadluženost. I podnikový sektor se proto musí zaměřit na vyvážení tohoto vývoje zvýšením ziskovosti svých obchodních operací a odbouráním dluhů,” uvedl analytik středoevropských trhů Erste Juraj Kotian.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 11.11.2010

08:41 - Titul Excelentní firma získala společnost AramarkVe Španělském sále byly včera předány prestižní ocenění Excelentní firma/organizace a Společensky odpovědná firma.

12:45 - Nezaměstnanost v Řecku vzrostla za srpen na rekordních 12,2 pctNezaměstnanost v Řecku vzrostla za srpen na rekordní míru 12,2 procenta.

09:27 - Podniky v ČR a SR jsou v Evropě nejproduktivnějšíPodniky v zemích střední a východní Evropy dosahují dvakrát vyšších kapitálových výnosů než firmy u západních sousedů a jsou i výrazně méně zadlužené.

Reklama
   
Student - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz