Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

G20 možná stanoví makroekonomické cíle

G20 možná stanoví makroekonomické cíle

Finance.cz, 2010-11-12 07:47:36

Skupina hospodářsky nejvyspělejších zemí G20 by se mohla v pátek dohodnout na postupu zavedení cílů makroekonomické politiky. Řekl to včera ruský ministr financí Alexej Kudrin. Šance na schválení jsou podle něj velké a pokud se návrh podaří prosadit, znamenalo by to mimo jiné zvýšení pružnosti kurzů měn. Právě tato otázka patří k těm klíčovým, o nichž se na summitu G20 jedná.

Vedle zvýšení pružnosti kurzů měn by dohoda podle Kudrina mohla zajistit i jednotný přístup k fiskálnímu deficitu či úrovni zadlužení, což jsou parametry blízké maastrichtským kritériím, na nichž stojí Evropská unie. Kudrin však přiznal, že na nynějším summitu G20 v Soulu jsou jablkem sváru právě směnné kurzy.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 12.11.2010

17:21 - Povodňová daň a další schválenySenátoři dnes navzdory odporu opozice schválili zavedení takzvané povodňové daně, zdanění platu prezidenta a poslaneckých náhrad a řadu dalších daňových změn.

07:51 - Senát dnes rozhodne o úsporných opatřeníchSenátoři dnes rozhodnou, zda schválí a odešlou prezidentovi republiky k podpisu čtveřici úsporných zákonů.

14:30 - Pojistné podvody se meziročně zdvojnásobilyZa první tři kvartály letošního roku odhalila Generali pojistné podovdy za 46 milionů korun.

Reklama
   
Články Firemnífinance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz