Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

České dráhy zaplatí za koleje navíc 270 mil. Kč

České dráhy zaplatí za koleje navíc 270 mil. Kč

Finance.cz, 2010-11-15 16:24:41

České dráhy zaplatí za použití kolejí Správě železniční dopravní cesty příští rok o 270 milionů korun více než letos. Stejnou částku naopak ušetří dceřiná firma pro nákladní dopravu ČD Cargo. Ministerstvo dopravy tak chce podpořit přepravu nákladu po železnici, vyplývá z dnešního oznámení MD.

"Zatímco silniční mýtné v dalších dvou letech zdraží, na železnici dochází ke snižování poplatků za nákladní přepravu. Jsem přesvědčený, že firmy by si tuto příležitost neměly nechat ujít," uvedl ministr Vít Bárta. Snížení poplatků se přitom týká hlavně jednotlivých zásilek v kombinované dopravě.

České dráhy budou naopak dle ředitele Petra Žaludy řešit zvýšení poplatku "vnitřními úsporami". Stejným způsobem chtějí prý najít i zhruba půl miliardu, o kterou ministerstvo podniku zkrátí státní příspěvek. Zhruba polovinu činí zrušená dotace na vlaky vyšší kvality EuroCity a InterCity, MD rovněž sníží příspěvek do sociálního programu pro zaměstnance ČD z 248 milionů na 63 milionů korun.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 15.11.2010

07:47 - Objem odhalených pojistných podvodů letos stoupl o desítky procentPodle světových statistik patří mezi podvody zhruba každý sedmý případ, který klient pojišťovnám ohlásí.

14:29 - Natural 95 zlevnil na 31,09 koruny za litrPrůměrná cena benzinu v uplynulém týdnu klesla. Nafta naopak zdražila o 11 haléřů na 30,39 Kč/l.

12:01 - Koruna: 24,65 Kč/EUR a 18,07 Kč/USDČeská měna v úvodu týdne oslabuje vůči euru i dolaru.

Reklama
   
Slovnik.finance.cz

Zobrazit další slova
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz