Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Eurozóna váhá s pomocí Irsku

Eurozóna váhá s pomocí Irsku

Finance.cz, 2010-11-16 10:51:30

Eurozóna se zatím nedokáže shodnout, zda Irsko potřebuje finanční pomoc ze záchranného fondu. Šéf ministrů financí eurozóny a lucemburský premiér Jean-Claude Juncker, pod jehož vedením dnes budou ministři jednat v Bruselu, pomoc ostře odmítá. Proti jeho názoru však podle internetového serveru Eurointelligence stojí velké státy, které pomoc pro Iry žádají.

Velké země v čele s Německem si od případné finanční pomoci slibují, že výnosy dluhopisů problémových zemí jako Irsko, Portugalsko či Španělsko, které v posledních dnech atakují maximální hodnoty, poklesnou a uvolní ruce Evropské centrální bance. Ta totiž, aby růst výnosů korigovala, dluhopisy "postižených" zemí nakupuje za značné finanční částky. Minulý týden takto utratila zhruba jednu miliardu eur (téměř 25 miliard korun) a týden předtím 700 milionů eur, tedy zhruba 17,5 miliardy korun.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 16.11.2010

16:28 - Stále důvěryhodnější NěmeckoDůvěra investorů a analytiků v německou ekonomiku se v listopadu výrazně zlepšila. Index ZEW se dostal do kladných hodnot.

14:35 - Schváleno: rozdělení dodatečných 5,8 mld. Kč z fondů EUVláda dnes schválila návrh ministerstva pro místní rozvoj na rozdělení 237 milionů eur.

10:03 - Americké trhy klesly navzdory lepším maloobchodním tržbámEvropské indexy začínají den poklesem. Index pražské burzy zpočátku obchodování mírně oslabuje.

Reklama
   
Články Investujme.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz