Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Schváleno: rozdělení dodatečných 5,8 mld. Kč z fondů EU

Schváleno: rozdělení dodatečných 5,8 mld. Kč z fondů EU

Finance.cz, 2010-11-16 14:35:49

Vláda dnes schválila návrh ministerstva pro místní rozvoj na rozdělení 237 milionů eur (asi 5,8 miliardy korun), které Česko získalo dodatečně z evropských fondů. Peníze mají směřovat hlavně do výstavby dopravní infrastruktury. Na tiskové konferenci po jednání kabinetu to řekl premiér Petr Nečas.

Dodatečné prostředky Česko získá na základě pravidla EU. Podle něj mají státy, jejichž skutečný hrubý domácí produkt se za roky 2007 až 2009 liší od odhadů Evropské komise o víc než pět procent, právo na kompenzaci. Spolu s Českou republikou dodatečné prostředky získá ještě Slovensko a Polsko.

"Návrh vychází z klíče, který vláda schválila již v dubnu tohoto roku, ale již zohledňuje upřesnění ze strany Evropské komise a rovněž připomínky ostatních subjektů, které se v rámci připomínkového řízení vyjadřovaly, abychom dodatečně získané finance využili s maximální efektivitou," uvedl v pondělí ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 16.11.2010

16:28 - Stále důvěryhodnější NěmeckoDůvěra investorů a analytiků v německou ekonomiku se v listopadu výrazně zlepšila. Index ZEW se dostal do kladných hodnot.

14:35 - Schváleno: rozdělení dodatečných 5,8 mld. Kč z fondů EUVláda dnes schválila návrh ministerstva pro místní rozvoj na rozdělení 237 milionů eur.

10:03 - Americké trhy klesly navzdory lepším maloobchodním tržbámEvropské indexy začínají den poklesem. Index pražské burzy zpočátku obchodování mírně oslabuje.

Reklama
   
Investice - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz