Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Stále důvěryhodnější Německo

Stále důvěryhodnější Německo

Finance.cz, 2010-11-16 16:28:07

Důvěra investorů a analytiků v německou ekonomiku se v listopadu výrazně zlepšila díky rostoucímu optimismu ohledně trhu práce a hospodářského vývoje v zahraničí. Ekonomický institut ZEW dnes oznámil, že jeho index nálady investorů a analytiků pro Německo stoupl na 1,8 bodu z říjnových minus 7,2 bodu. Dostal se tak na nejvyšší úroveň od srpna. Ekonomové přitom očekávali pouze nepatrný nárůst indexu na minus sedm bodů.

"Zlepšená nálada investorů pramení z pokračujícího přílivu dobrých zpráv o německé ekonomice a z klesajících pochybností ohledně zdraví světové ekonomiky," uvedl analytik Carsten Brzeski ze společnosti ING Financial Markets.

Hospodářský růst v Německu ve třetím čtvrtletí podle očekávání zpomalil na 0,7 procenta z 2,3 procenta v předchozích třech měsících. Oživení největší evropské ekonomiky již ale podle agentury Reuters získalo pevné a široké základy, což naznačuje solidní růst v dalších čtvrtletích.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 16.11.2010

16:28 - Stále důvěryhodnější NěmeckoDůvěra investorů a analytiků v německou ekonomiku se v listopadu výrazně zlepšila. Index ZEW se dostal do kladných hodnot.

14:35 - Schváleno: rozdělení dodatečných 5,8 mld. Kč z fondů EUVláda dnes schválila návrh ministerstva pro místní rozvoj na rozdělení 237 milionů eur.

10:03 - Americké trhy klesly navzdory lepším maloobchodním tržbámEvropské indexy začínají den poklesem. Index pražské burzy zpočátku obchodování mírně oslabuje.

Reklama
   
Student - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz