Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

O uvolnění "zmražených" peněz rozhoduje podle Nečase vláda

O uvolnění

Finance.cz, 2010-11-18 12:54:08

O "rozmražení" části výdajů, které ministerstva zatím nemohou používat kvůli případnému propadu v hospodaření státu, nerozhoduje ministr financí, ale celá vláda. Uvedl to dnes premiér Petr Nečas. Pokud k tomuto kroku kabinet přistoupí, uvolní jen "zlomeček" z těchto peněz, maximálně do miliardy korun, doplnil premiér. Výše vázaných výdajů ministerstev v rozpočtu činí celkem 12 miliard korun.

O případném uvolnění části výdajů hovořil ministr financí Miroslav Kalousek ve středu v Bruselu. "Mohu stoprocentně zaručit, že schválený deficit 163 miliard korun státního rozpočtu a 5,3 procenta HDP nebude překročen. Možná, že bude možné velmi malé prostředky těm kapitolám, které mají největší potíže, rozvázat. V každém případě dodržíme schválený deficit," uvedl.

Podle něj nejde o "rozmražení" všech takzvaných vázaných výdajů. "Čeká mě tato diskuse zejména s premiérem a s některými ministry. Je možné, že rozvážeme některé prostředky tam, kde prostě objektivně hrozí krizová situace. Ale mluvíme o stamilionech, nemluvíme o miliardách," řekl Kalousek.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 18.11.2010

16:56 - Počet připojištěných na penzi stoupl o 108.000 na 4,5 milionuV prvních devíti měsících bylo však uzavřeno 372.000 nových penzijních připojištění, tedy o 27.000 smluv méně než ve stejném období loni.

15:57 - Střední a východní Evropa se z krize zotavuje rychlejiVyplývá to z aktuálních prognóz Vídeňského institutu pro mezinárodní hospodářská srovnání (WIIW).

10:45 - ČEZ zvažuje částečné zajištění produkce v následujících 10 letechPodle obchodního ředitele ČEZu, Alana Svobody, ČEZ vyjednává s Morgen Stanley a Credit Agricole prodej části produkce v následujících 10 letech za fixní cenu.

Reklama
   
Články Studentskéfinance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz