Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

SFRB v boji o více financí neuspěl

SFRB v boji o více financí neuspěl

Finance.cz, 2010-11-18 15:00:12

Sněmovní výbor pro veřejnou správu schválil rozpočet Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB) pro příští rok ve vládou navrhované výši 1,3 miliardy korun. Opozice chtěla do rozpočtu přidat 1,5 miliardy korun na program Nový panel na opravy a zateplování panelových domů. Rozdílem jednoho hlasu ale neuspěla.

Navýšení navrhoval poslanec ČSSD Jan Babor, podle něhož tento program přinesl potřebné prostředky pro prodloužení životnosti panelových domů a zároveň byl v souladu s evropskou směrnicí o snižování energetické náročnosti budov. Poslanec nicméně neuvedl, kde potřebnou částku získat. "Nebudu radit, kde vzít 1,5 miliardy, s tím ať si poradí ministerstvo (pro místní rozvoj)," řekl Babor.

Fond měl letos na program Nový panel 1,1 miliardy korun, celkem měl v rozpočtu 3,5 miliardy korun. Už letos v srpnu zastavil kvůli nedostatku peněz přijímání žádostí o dotace z tohoto programu, žádné nebude přijímat ani v příštím roce. Tento krok vyvolal nevoli bytových družstev. Ministerstvo pro místní rozvoj se podle svých zástupců nicméně pokusí získat každoročně alespoň 50 milionů korun, což by za deset let umožnilo rekonstruovat 15.000 bytových jednotek.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 18.11.2010

16:56 - Počet připojištěných na penzi stoupl o 108.000 na 4,5 milionuV prvních devíti měsících bylo však uzavřeno 372.000 nových penzijních připojištění, tedy o 27.000 smluv méně než ve stejném období loni.

15:57 - Střední a východní Evropa se z krize zotavuje rychlejiVyplývá to z aktuálních prognóz Vídeňského institutu pro mezinárodní hospodářská srovnání (WIIW).

10:45 - ČEZ zvažuje částečné zajištění produkce v následujících 10 letechPodle obchodního ředitele ČEZu, Alana Svobody, ČEZ vyjednává s Morgen Stanley a Credit Agricole prodej části produkce v následujících 10 letech za fixní cenu.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz