Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Střední a východní Evropa se z krize zotavuje rychleji

Střední a východní Evropa se z krize zotavuje rychleji

Finance.cz, 2010-11-18 15:57:46

Země střední a východní Evropy se z krize zotavují rychleji, než se původně předpokládalo. V desítce nových členských států EU by mělo HDP letos v průměru růst o 1,4 procenta. Ještě v létě se přitom očekával růst o 1,2 procenta. Vyplývá to z aktuálních prognóz Vídeňského institutu pro mezinárodní hospodářská srovnání (WIIW), které dnes na tiskové konferenci ve Vídni představil zástupce ředitele WIIW Petr Havlík. Česko by letos podle odhadu mělo vykázat růst o 1,5 procenta.

"Pro většinu zemí jsme prognózu korigovali směrem vzhůru. Jedinou výjimkou je Rumunsko. Ukazuje se, že vývoj konjunktury v západní Evropě - ale i v Číně nebo Rusku - je lepší, než jsme původně očekávali. Také hospodářský růst v Německu je daleko větší, než se čekalo před dvěma nebo třemi měsíci. To má samozřejmě velký vliv na růst vývozu a ekonomiky jako celku v takových zemích, jako je Česká republika, Slovensko, Maďarsko či Polsko," řekl Havlík.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 18.11.2010

16:56 - Počet připojištěných na penzi stoupl o 108.000 na 4,5 milionuV prvních devíti měsících bylo však uzavřeno 372.000 nových penzijních připojištění, tedy o 27.000 smluv méně než ve stejném období loni.

15:57 - Střední a východní Evropa se z krize zotavuje rychlejiVyplývá to z aktuálních prognóz Vídeňského institutu pro mezinárodní hospodářská srovnání (WIIW).

10:45 - ČEZ zvažuje částečné zajištění produkce v následujících 10 letechPodle obchodního ředitele ČEZu, Alana Svobody, ČEZ vyjednává s Morgen Stanley a Credit Agricole prodej části produkce v následujících 10 letech za fixní cenu.

Reklama
   
Investice - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz