Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Irské banky už dříve dostaly pomoc 35 miliard eur

Irské banky už dříve dostaly pomoc 35 miliard eur

Finance.cz, 2010-11-19 07:58:08

Banky v Irsku už před nedávnem řešily problémy s likviditou tím, že přijaly mimořádnou finanční pomoc v objemu skoro 35 miliard eur (téměř 863 miliard Kč) od tamní centrální banky. Ukázaly to záznamy ke konci října, které dnes zveřejnila právě centrální banka. Vláda v Dublinu mezitím ujistila vkladatele, že jejich peníze nejsou v ohrožení.

Irské banky jsou u kořene dluhové krize, která nyní Irsko sužuje. Kvůli vytrvalému zhoršování finanční situace země už z irských bank vybrali nemalé objemy vkladů především korporátní klienti, tedy podniky. Irsko je nyní kvůli nedobrému stavu svých bank v tak vážných problémech, že situaci už začal řešit Mezinárodní měnový fond spolu s Evropskou unií a Evropskou centrální bankou.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 19.11.2010

12:26 - Ropa dál zdražuje, barel Brentu stojí už 86 dolarůk růstu jí pomáhá pevnější euro spolu se zklidněním situace kolem irské dluhové krize.

14:43 - Volkswagen chce během pěti let investovat přes 50 miliard eurVíce než polovina této částky bude směřovat do Německa. Volkswagen plánuje investovat 41,3 miliardy eur do nemovitostí, továren a zařízení a 10,3 miliardy eur do vývoje.

10:45 - Google plánuje přijmout přes 2000 zaměstnancůGoogle na konci září zaměstnával přes 23.300 lidí. Počet zaměstnanců se tak od začátku roku zvýšil o téměř 18 procent.

Reklama
   
Články Firemnífinance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz