Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Eurozóna schválila finanční pomoc pro Irsko

Eurozóna schválila finanční pomoc pro Irsko

Finance.cz, 2010-11-22 08:07:08

Ministři financí eurozóny dnes odsouhlasili finanční pomoc pro Irsko, které se musí vypořádat s problémy vlastních bank. Agentuře Reuters to řekl slovenský ministr financí Ivan Mikloš. Výši pomoci neupřesnil, ale podle něj by měla směřovat ze záchranného fondu eurozóny, do nějž se již v minulosti země platící eurem zavázaly přispět 440 miliardami eur.

"Irsko požádalo o pomoc z ESFS (záchranný fond eurozóny) a Slovensko se připojilo k dalším partnerům z eurozóny a odsouhlasilo to," řekl s tím, že Bratislava vznesla některé připomínky k existenci podobného mechanismu.

Zatím stále není jasné, v jaké výši Irsko pomoc dostane. Ministr financí Brian Lenihan hovoří o desítkách miliard eur, různé zdroje ale spekulují o částkách, které se pohybují od 45 miliard až asi do 120 miliard eur. Sky News za reálné pásmo označuje 80 až 110 miliard eur (od 1,9 až 2,7 bilionu Kč). To je víc, než se původně čekalo.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 22.11.2010

12:37 - Trhy vítají dohodu o Irsku, plán pomoci má být do konce listopaduIrsko, jehož rozpočtový deficit rekordně vzrostl v důsledku nákladné sanace bank, v neděli oficiálně požádalo EU o finanční pomoc a ministři financí eurozóny žádost schválili.

08:09 - Nejvíce klientů získaly letos penzijní fondy ČS a AegonVyplývá to z údajů Asociace penzijních fondů. Koncem září měly všechny penzijní fondy celkem 4,556 milionu klientů, což bylo o 86.000 více než koncem roku 2009.

15:11 - Irské banky údajně potřebují od EU a MMF až 40 miliard eurNěmeckému listu Die Welt to sdělili unijní diplomaté, podle nichž to řekli na nedělní schůzce ministrů financí eurozóny činitelé Evropské komise, Evropské centrální banky a MMF.

Reklama
   
Investice - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz