Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Schodek rozpočtu by letos mohl dosáhnout 5,1 pct HDP

Schodek rozpočtu by letos mohl dosáhnout 5,1 pct HDP

Finance.cz, 2010-11-22 08:13:27

Schodek státního rozpočtu v letošním roce by v nejoptimističtějším případě mohl podle ministra financí Miroslava Kalouska dosáhnout 5,1 procenta HDP. Ministr to včera uvedl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Kalousek ale zopakoval, že může v tuto chvíli garantovat jen to, že schodek nepřekročí schválených 163 miliard Kč, tedy 5,3 procenta HDP.

"Bude to pravděpodobně o něco méně. O kolik to bude méně, dnes nikdo seriózně neřekne. Nebude to ale dramaticky méně. Nebude-li to 5,3 procenta, bude to 5,2 procenta, v nejoptimističtějším případě 5,1 procenta HDP," uvedl dnes Kalousek.

Ministr rovněž zopakoval, že chce vládě navrhnout rozvázání některých výdajů, které ministerstva zatím nemohou používat kvůli případnému propadu v hospodaření státu. Z takto vázaných 28 miliard korun to však podle Kalouska budou řádově stamiliony. "Nebude to ani jedna miliarda Kč," dodal. Jako příklad, kde by se mohly prostředky uvolnit, zmínil prostředky ministerstva vnitra pro zvýšení částky určené na výsluhy policistů, kterých odešlo více, než ministerstvo loni očekávalo.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 22.11.2010

12:37 - Trhy vítají dohodu o Irsku, plán pomoci má být do konce listopaduIrsko, jehož rozpočtový deficit rekordně vzrostl v důsledku nákladné sanace bank, v neděli oficiálně požádalo EU o finanční pomoc a ministři financí eurozóny žádost schválili.

08:09 - Nejvíce klientů získaly letos penzijní fondy ČS a AegonVyplývá to z údajů Asociace penzijních fondů. Koncem září měly všechny penzijní fondy celkem 4,556 milionu klientů, což bylo o 86.000 více než koncem roku 2009.

15:11 - Irské banky údajně potřebují od EU a MMF až 40 miliard eurNěmeckému listu Die Welt to sdělili unijní diplomaté, podle nichž to řekli na nedělní schůzce ministrů financí eurozóny činitelé Evropské komise, Evropské centrální banky a MMF.

Reklama
   
Zajímavé štítky

Zobrazit další štítky
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz