Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Dozorčí rada ČEZ má nové složení, předsedou zůstal Říman

Dozorčí rada ČEZ má nové složení, předsedou zůstal Říman

Finance.cz, 2010-11-22 11:32:42

Mimořádná valná hromada energetické společnosti ČEZ dnes rozhodla o novém personálním složení dozorčí rady. Rada bude mít tři členy za ODS a tři za TOP 09. Věci veřejné a ČSSD budou mít po jednom zástupci. Čtyři zbývající místa připadají na zástupce zaměstnanců a jejich obsazení se měnit nebude. Předsedou dozorčí rady zůstává Martin Říman (ODS). ČTK o tom dnes informoval mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Nově jsou za ODS ve dvanáctičlenné dozorčí radě předseda jihomoravské ODS Jiří Kadrnka a ekonom Lubomír Lízal. TOP 09 bude zastupovat Zdeněk Hrubý, který je členem dozorčí rady ČEZ od roku 2003, a Ivo Faltýn, poradce pro penzijní reformu na ministerstvu práce a sociálních věcí. Věci veřejné bude zastupovat vrchní ředitel pro ekonomiku na ministerstvu dopravy Lukáš Hampl. Opoziční sociální demokraté si za svého zástupce zvolili Jana Kohouta, bývalého ministra zahraničí ve vládě Jana Fischera.

Dozorčí rada schválila nedávnou kooptaci předsedy dozorčí rady a šéfa premiérových poradců Martina Římana (v radě za ODS) a místopředsedy Eduarda Janoty (za TOP 09). Říman s Janotou jsou členy dozorčí rady ČEZ od srpna.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 22.11.2010

12:37 - Trhy vítají dohodu o Irsku, plán pomoci má být do konce listopaduIrsko, jehož rozpočtový deficit rekordně vzrostl v důsledku nákladné sanace bank, v neděli oficiálně požádalo EU o finanční pomoc a ministři financí eurozóny žádost schválili.

08:09 - Nejvíce klientů získaly letos penzijní fondy ČS a AegonVyplývá to z údajů Asociace penzijních fondů. Koncem září měly všechny penzijní fondy celkem 4,556 milionu klientů, což bylo o 86.000 více než koncem roku 2009.

15:11 - Irské banky údajně potřebují od EU a MMF až 40 miliard eurNěmeckému listu Die Welt to sdělili unijní diplomaté, podle nichž to řekli na nedělní schůzce ministrů financí eurozóny činitelé Evropské komise, Evropské centrální banky a MMF.

Reklama
   
Zajímavá témata štítků

Zobrazit další témata štítků
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz