Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Jakýkoliv problém eurozóny je i českým problémem

Jakýkoliv problém eurozóny je i českým problémem

Finance.cz, 2010-11-22 14:47:00

Jakýkoliv problém eurozóny je vzhledem k těsným vazbám s Českou republikou i českým problémem. Řekl to dnes po setkání s německým prezidentem Christianem Wulffem prezident Václav Klaus. Česko sice není členem eurozóny, ale není pro něj žádnou radostí nacházet v eurozóně jeden problém za druhým, dodal Klaus.

Prezident tak reagoval na aktuální ekonomický vývoj v Irsku. Země, jejíž rozpočtový deficit rekordně vzrostl v důsledku nákladné sanace bank, v neděli oficiálně požádala Evropskou unii o finanční pomoc. Ministři financí eurozóny žádost schválili.

Podle Klause je dobře, že Česko není členem eurozóny. Uvedl, že nyní v Česku neexistuje žádná zřetelně definovaná skupina lidí, která by doporučovala přijetí eura v "představitelné budoucnosti". Vstup Česka do eurozóny nyní není tématem, dodal prezident.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 22.11.2010

12:37 - Trhy vítají dohodu o Irsku, plán pomoci má být do konce listopaduIrsko, jehož rozpočtový deficit rekordně vzrostl v důsledku nákladné sanace bank, v neděli oficiálně požádalo EU o finanční pomoc a ministři financí eurozóny žádost schválili.

08:09 - Nejvíce klientů získaly letos penzijní fondy ČS a AegonVyplývá to z údajů Asociace penzijních fondů. Koncem září měly všechny penzijní fondy celkem 4,556 milionu klientů, což bylo o 86.000 více než koncem roku 2009.

15:11 - Irské banky údajně potřebují od EU a MMF až 40 miliard eurNěmeckému listu Die Welt to sdělili unijní diplomaté, podle nichž to řekli na nedělní schůzce ministrů financí eurozóny činitelé Evropské komise, Evropské centrální banky a MMF.

Reklama
   
Investice - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz