Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Ceny ropy přestaly růst. Irsko je pro ně neznámá

Finance.cz, 2010-11-22 16:57:33

Ceny ropy na světových trzích dnes zastavily ranní růst, který byl reakcí na všeobecný optimismus kolem pomoci Irsku. Trh si mnohem víc všímá širších problémů, s nimiž se eurozóna potýká a spekuluje, zda pomoc Irsku neotvírá dveře pomoc dalším zemím, v první řadě Portugalsku.

Kolem 15:00 se barel americké lehké ropy West Texas Intermediate (WTI) prodával za zhruba 81,70 USD a proti předchozímu závěru v New Yorku se jeho cena snížila asi o čtvrt dolaru. Během rána přitom byla vysoko nad 82 dolary. Severomořská ropa Brent si ale mírné zisky udržela a pohybovala se nad 84 dolary.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 22.11.2010

12:37 - Trhy vítají dohodu o Irsku, plán pomoci má být do konce listopaduIrsko, jehož rozpočtový deficit rekordně vzrostl v důsledku nákladné sanace bank, v neděli oficiálně požádalo EU o finanční pomoc a ministři financí eurozóny žádost schválili.

08:09 - Nejvíce klientů získaly letos penzijní fondy ČS a AegonVyplývá to z údajů Asociace penzijních fondů. Koncem září měly všechny penzijní fondy celkem 4,556 milionu klientů, což bylo o 86.000 více než koncem roku 2009.

15:11 - Irské banky údajně potřebují od EU a MMF až 40 miliard eurNěmeckému listu Die Welt to sdělili unijní diplomaté, podle nichž to řekli na nedělní schůzce ministrů financí eurozóny činitelé Evropské komise, Evropské centrální banky a MMF.

Reklama
   
Zajímavá témata štítků

Zobrazit další témata štítků
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz