Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Ceny ropy na světových trzích dnes pokračovaly v poklesu

Ceny ropy na světových trzích dnes pokračovaly v poklesu

Finance.cz, 2010-11-23 16:28:17

Ropa dál zlevňuje, barel WTI se ale drží nad 80 dolary. Dolů, vedle pevnějšího dolaru, tlačí cenu ropy i konflikt na Korejském poloostrově. Ten je podle expertů jedním z nejhorších od ukončení korejské války v roce 1953. Hlavní příčinou poklesu cen ropy ale zůstává vývoj na devizových trzích, kde v obavách z šíření dluhové krize z Irska na další země na periferii eurozóny klesá kurz eura.

Krátce před 15:00 se barel severomořské ropy Brent prodával za zhruba 82,90 USD a proti předchozímu závěru v New Yorku byla jeho cena nižší o více než jedno procento. Barel americké lehké ropy West Texas Intermediate (WTI) oslabil v podobném rozsahu na zhruba 80,50 USD.

Severní Korea dnes vypálila několik střel namířených na oblast sporné námořní hranice mezi KLDR a Jižní Koreou. Pchjongjang obvinil z rozpoutání incidentu svého jižního souseda, ten ale pohrozil, že pokud bude KLDR akci opakovat, Soul rázně odpoví.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 23.11.2010

15:21 - Praha bude příští rok v hledáčku realitních investorůVyplývá to z průzkumu, jehož výsledky dnes zveřejnila poradenská společnost Colliers International.

09:45 - Německo ve 3.čtvrtletí zpomalilo růst kvůli stavebnictví a vývozu německé ekonomiky ve třetím čtvrtletí zeslábl v mezičtvrtletním srovnání na 0,7 procenta z dvacetiletého maxima 2,3 procenta ve druhém čtvrtletí.

10:38 - Tesco plánuje expanzi ve střední a východní EvropěTesco hodlá během příštích pěti let téměř zdvojnásobit své prodejní prostory ve střední a východní Evropě na 4,1 milionu metrů čtverečních ze současných zhruba 2,2 milionu.

Reklama
   
Rejstříky - adresy

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - osoby

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - subjekty

          Rejstriky.finance.cz
          Rejstříky - adresy

            Rejstriky.finance.cz