Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Státy EU budou moci nadále finančně podporovat uhelné doly

Státy EU budou moci nadále finančně podporovat uhelné doly

Finance.cz, 2010-11-24 08:16:12

Původně hrozilo, že podpora vyprší s koncem platnosti unijního nařízení, za nějž neexistuje po roce 2010 náhrada. Europoslanci ale přistoupili na návrh Evropské komise, že národní vlády mohou dotovat zavírání nekonkurenceschopných dolů až do roku 2014.

Socialističtí zákonodárci nicméně do legislativy protlačili také ustanovení, že až do roku 2026 mohou státy financovat příspěvky propuštěným horníkům. S tím původně komise nepočítala a rovněž navrhovala konec sociálních příspěvků do roku 2014. Výsledek hlasování tak vyvolal nevoli u některých poslanců.

"Je nám velmi líto, že pumpování peněz do nekonkurenceschopného průmyslového sektoru bude pokračovat, přestože nebyl schopen za několik posledních desetiletí projít nějakými reformami," řekla novinářům nizozemská liberální europoslankyně Sophia in´t Veldová. "Socialisté se rozhodli, že budou nadále pumpovat peníze do bezedné díry," dodala.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 24.11.2010

13:41 - Vláda schválila prodej zemědělské půdy cizincůmVláda dnes schválila novelu devizového zákona, která umožňuje prodej zemědělské půdy cizincům.

09:07 - Češi těží maximum z povinného ručení, nárokují obrovské sumy za škody na zdravíPodle statistik České kanceláře pojistitelů přitom průměrná hodnota škod na zdraví 18krát převyšuje škody na majetku.

14:53 - Letiště Praha a České aerolinie se spojí pod Český aeroholding, a.s.Projekt dnes na návrh ministerstva financí schválila vláda.

Reklama
   
Poradna finance.cz

Zobrazit další dotazy
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz