Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Výnosy penzijních fondů budou vyšší než loni a překonají inflaci

Výnosy penzijních fondů budou vyšší než loni a překonají inflaci

Finance.cz, 2010-11-25 07:48:48

Výnosy penzijních fondů za letošní rok budou zřejmě vyšší než za loňský rok a překonají průměrnou inflaci. Vyplývá to z ankety ČTK mezi penzijními fondy, které očekávají zhodnocení mezi dvěma až třemi procenty. Průměrná míra inflace by měla být letos 1,5 procenta. Za loňský rok se pohybovaly výnosy od 0,24 procenta do tří procent.

Mezi dvěma až třemi procenty očekává zhodnocení Penzijní fond České pojišťovny. "Důvodem je pokračující příznivá situace na kapitálových trzích. Obligace rostly a akciové trhy také, takže výnosy celého sektoru jsou velmi pozitivní," řekl ČTK mluvčí fondu Petr Brousil.

PF Allianz vzhledem k dobrým obchodním výsledkům očekává za letošek nadstandardní zhodnocení. Loni svým klientům připsal tři procenta. "Současná výkonnost je příslibem pro vysoké zhodnocení i v roce letošním,“ uvedl předseda představenstva Allianz PF Petr Poncar. Investiční strategie je podle něj nastavená tak, aby v krátkém období buďto vůbec nepodléhala výkyvům kapitálových trhů, nebo je dokázala vstřebat.

"Očekáváme, že předpokládaný výnos se bude pohybovat minimálně na obdobné úrovni jako v roce 2009, kdy PF Generali připsal klientům 2,4 procenta. Vhodně zvolená investiční strategie přináší efektivní zhodnocení i v době doznívající ekonomické recese," upozornil mluvčí Generali Jiří Cívka.

Vývoj na finančních trzích byl proti loňskému roku pozitivní, souhlasila mluvčí PF České spořitelny Kristýna Havligerová. Projevilo se to prý na hospodaření PFČS, který za tři čtvrtletí vykázal zisk o 110 milionů Kč vyšší než ve stejném období roku 2009. Předpokládaný výnos by měl být vyšší než loňský (1,28 procenta) a měl by pokrýt letošní inflaci, dodala.

PF Komerční banky očekává, že zhodnocení peněz účastníků v letošním roce překoná hranici dvou procent. ING PF jej předpokládá 2,0 až 2,5 procenta. Fondy ČSOB Progres a Stabilita odhadují, že jejich výnosy překročí ty loňské, které činily 1,4, respektive 1,0 procenta. Odhad zhodnocení nedělá PF Axa.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 25.11.2010

12:44 - Německo bude brzy moci dosáhnout plné zaměstnanostiProhlásil to dnes spolkový ministr hospodářství Rainer Brüderle. Plná zaměstnanost se pohybuje kolem tzv. míry přirozené nezaměstnanosti.

14:23 - Antimonopolní úřad potvrdil pokutu 51,787 milionu Kč za kartel výrobců obrazovekPokutováno bylo pět firem, mají zaplatit do 90 dnů.

07:43 - Euro přežije za cenu stagnace a ztráty demokraciePrezident Václav Klaus to uvedl na včerejší vědecké rozpravě na Vysoké škole ekonomické.

Reklama
   
Firmy - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz