Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Německo bude brzy moci dosáhnout plné zaměstnanosti

Německo bude brzy moci dosáhnout plné zaměstnanosti

Finance.cz, 2010-11-25 12:44:55

Německo bude brzy moci dosáhnout plné zaměstnanosti, prohlásil dnes spolkový ministr hospodářství Rainer Brüderle. Největší evropská ekonomika si podle ministra vede skvěle, vedle silného exportu ožívá i domácí poptávka a dlouhodobá nezaměstnanost klesá. "Plná zaměstnanost" se pohybuje kolem tzv. míry přirozené nezaměstnanosti.

"Němci jsou v růstovém rozpoložení. Znovu investujeme, znovu nakupujeme, lidem se vede dobře a opět utrácejí," řekl Brüderle v parlamentu. "Letošní vzestup nám přinese veselé Vánoce," dodal.

Vedle silného vývozu, který nastartoval letošní prudké oživení, přispívá k růstu německé ekonomiky stále více i soukromá poptávka, kterou do velké míry podporuje pokles nezaměstnanosti. Míra nezaměstnanosti v zemi klesla v říjnu na 18leté minimum sedm procent a počet nezaměstnaných sestoupil pod politicky citlivou hranici tří milionů na 2,945 milionu, nejníže od roku 1992. Brüderle upozornil, že klesá i počet dlouhodobě nezaměstnaných, což se v minulosti nikdy nestalo.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 25.11.2010

12:44 - Německo bude brzy moci dosáhnout plné zaměstnanostiProhlásil to dnes spolkový ministr hospodářství Rainer Brüderle. Plná zaměstnanost se pohybuje kolem tzv. míry přirozené nezaměstnanosti.

14:23 - Antimonopolní úřad potvrdil pokutu 51,787 milionu Kč za kartel výrobců obrazovekPokutováno bylo pět firem, mají zaplatit do 90 dnů.

07:43 - Euro přežije za cenu stagnace a ztráty demokraciePrezident Václav Klaus to uvedl na včerejší vědecké rozpravě na Vysoké škole ekonomické.

Reklama
   
Investice - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz