Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Antimonopolní úřad potvrdil pokutu 51,787 milionu Kč za kartel výrobců obrazovek

Antimonopolní úřad potvrdil pokutu 51,787 milionu Kč za kartel výrobců obrazovek

Finance.cz, 2010-11-25 14:23:20

Jde o nejvyšší sankci, jakou letos Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) uložil.

O existenci kartelu poskytl úřadu informace Samsung, vyvázl tak zcela bez pokuty. Platit nebudou ani Philips a LG Electronics. Jejich prohřešek je už promlčený. Největší pokutu má platit Technicolor, dále pak Toshiba Corporation, Panasonic Corporation, MT Picture Display a Chunghwa Picture Tubes. Kartel výrobců obrazovek trval celkem šest let. "Firmy se na kartelu podílely různou dobu, což úřad při stanovení pokut zohlednil," uvedl předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 25.11.2010

12:44 - Německo bude brzy moci dosáhnout plné zaměstnanostiProhlásil to dnes spolkový ministr hospodářství Rainer Brüderle. Plná zaměstnanost se pohybuje kolem tzv. míry přirozené nezaměstnanosti.

14:23 - Antimonopolní úřad potvrdil pokutu 51,787 milionu Kč za kartel výrobců obrazovekPokutováno bylo pět firem, mají zaplatit do 90 dnů.

07:43 - Euro přežije za cenu stagnace a ztráty demokraciePrezident Václav Klaus to uvedl na včerejší vědecké rozpravě na Vysoké škole ekonomické.

Reklama
   
Student - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz