Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

České dráhy zlepšily loňské hospodaření o 548 milionů korun

České dráhy zlepšily loňské hospodaření o 548 milionů korun

Finance.cz, 2010-11-25 16:20:14

České dráhy hospodařily za letošní tři čtvrtletí se ziskem 48 milionů korun, což je proti loňsku zlepšení o 548 milionů. Podnik výsledky dnes oznámil v tiskové zprávě, zlepšení připisuje především vyšším tržbám a provozním úsporám. České dráhy jsou ve vlastnictví státu, který spolu s kraji přispívá na provoz vlaků.

"Celkové tržby za prvních devět měsíců dosáhly téměř 22 miliard korun. Velmi pozitivní je růst tržeb z přepravy cestujících, kde jsme od ledna do září meziročně utržili o 117 milionů víc," uvedl ředitel drah Petr Žaluda. Celkem dráhy za jízdenky utržily 4,5 miliardy korun. Naopak kraje zaplatily za vlaky o 52 milionů korun méně než loni.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 25.11.2010

12:44 - Německo bude brzy moci dosáhnout plné zaměstnanostiProhlásil to dnes spolkový ministr hospodářství Rainer Brüderle. Plná zaměstnanost se pohybuje kolem tzv. míry přirozené nezaměstnanosti.

14:23 - Antimonopolní úřad potvrdil pokutu 51,787 milionu Kč za kartel výrobců obrazovekPokutováno bylo pět firem, mají zaplatit do 90 dnů.

07:43 - Euro přežije za cenu stagnace a ztráty demokraciePrezident Václav Klaus to uvedl na včerejší vědecké rozpravě na Vysoké škole ekonomické.

Reklama
   
Firmy - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz