Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

EU a MMF chtějí, aby se věřitelé podíleli na sanaci irských bank

EU a MMF chtějí, aby se věřitelé podíleli na sanaci irských bank

Finance.cz, 2010-11-26 09:53:01

Zástupci Evropské unie a Mezinárodního měnového fondu v rámci současných rozhovorů o finanční pomoci Irsku zkoumají, jak přinutit věřitele zaplatit část nákladů na záchranu irských bank. Uvedl to dnes list Irish Times, podle jehož zdroje je na stole několik různých návrhů. Vysoké náklady sanace bank jsou příčinou vysokého irského zadluženi, kvůli němuž má země dostat od EU a MMF rozsáhlou pomoc v sumě kolem 85 miliard eur (2,1 bilionu Kč).

Irsko o víkendu požádalo EU oficiálně o pomoc a od pondělka jednají v Dublinu zástupci Evropské komise, Evropské centrální banky a MMF o podrobnostech úvěru. Balík pomoci by mohl být zveřejněn již o tomto víkendu.

Delegace EU a MMF se shodují, že určitý podíl na nákladech záchrany bank by měli nést vlastníci podřízených i nadřízených dluhopisů irských bank. Prvním úkolem bude přesvědčit držitele nadřízených dluhopisů, aby se podíleli na sanaci, uvedl zdroj. "Pokud to neuspěje, otázka bude znít, jak je k tomu donutit právně čistou cestou," dodal.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 26.11.2010

08:00 - V soutěži Českých 100 nejlepších letos zvítězila Škoda AutoTa tak v čele žebříčku nahradila energetickou společnost ČEZ, která letos skončila na druhém místě.

11:58 - Klaus podepsal novelu omezující státní podporu stavebního spořeníStátní podpora připsaná v příštím roce za letošní rok se tak bude zdaňovat 50 procenty.

09:06 - Země eurozóny tlačí na Portugalsko, aby požádalo o pomocNapsal to dnes list Financial Tmes Deutschland s odkazem na nejmenované vládní zdroje.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz