Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Belgičané odmítají problémy s dluhy, obviňují Brity

Belgičané odmítají problémy s dluhy, obviňují Brity

Finance.cz, 2010-11-26 12:54:42

Belgičané striktně odmítají, že by se dluhová krize v eurozóně šířila i k nim, jak ve čtvrtek spekuloval britský tisk. Podle nich jsou podobné úvahy jen výsledkem britské paranoie, pohrdání evropskou jednotnou měnou a podle některých analytiků i nízké popularity prezidenta EU Hermana Van Rompuye, který je Belgičan.

Britský deník The Guardian upozornil, že pojištění investorů proti případnému bankrotu Belgie (takzvaná riziková prémie) vystoupalo až na pět procent, což je ve srovnání s minulostí poměrně značný nárůst. "Je to důkaz, že Belgie je křehká. Má určitě svoje slabé stránky, ale také stránky silné. Její situace je úplně odlišná od zasažených zemí," dodal pro belgický deník La Libre de Callatay.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 26.11.2010

08:00 - V soutěži Českých 100 nejlepších letos zvítězila Škoda AutoTa tak v čele žebříčku nahradila energetickou společnost ČEZ, která letos skončila na druhém místě.

11:58 - Klaus podepsal novelu omezující státní podporu stavebního spořeníStátní podpora připsaná v příštím roce za letošní rok se tak bude zdaňovat 50 procenty.

09:06 - Země eurozóny tlačí na Portugalsko, aby požádalo o pomocNapsal to dnes list Financial Tmes Deutschland s odkazem na nejmenované vládní zdroje.

Reklama
   
Zajímavá témata štítků

Zobrazit další témata štítků
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz