Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Primární nabídka akcií GM je po uplatnění opcí největší na světě

Primární nabídka akcií GM je po uplatnění opcí největší na světě

Finance.cz, 2010-11-29 08:56:37

Primární nabídka akcií americké automobilky General Motors se po uplatnění dodatečných opcí stala největší na světě. Celková hodnota dosáhla 23,1 miliardy USD (431,4 miliardy Kč). Uvedly to dnes agentury. Automobilka se po rozsáhlé restrukturalizaci vrátila na burzu minulý týden.

Automobilka uvedla, že upisovatelé, v čele s finančními společnostmi Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co, Bank of America Merrill Lynch a Citigroup, využili svých opcí na koupi dodatečných 71,7 milionu běžných akcií v hodnotě 2,37 miliardy akcií. Rovněž nakoupili dodatečných 13 milionu prioritních akcií za 650 milionů USD. Upisovatelé mají vždy 30 dní od zahájení primární nabídky akcií na využití dodatečných opcí.

Primární nabídka akcií GM tak svojí hodnotou překonala nabídku akcií Agricultural Bank of China z letošního července, která byla doposud nejvyšší na světě. Její hodnota činila 22,1 miliardy USD.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 29.11.2010

16:56 - RWE od ledna zvýší cenu plynu pro domácnosti o dvě procentaDalší plynárenské firmy Pražská plynárenská a E.ON chtějí ceny plynu pro první čtvrtletí 2011 zveřejnit ve středu.

14:49 - Kina letos do října utržila více peněz než za celý loňský rokPřitom rok 2009 byl z pohledu tržeb kin rekordní. Vyplývá to ze statistik, které zveřejnila Unie filmových distributorů.

08:01 - Irsku pomůže i Česko, zaručí se za 6,7 miliardy korunV případě, že by Irsko peníze nesplatilo, Česko by celou částku muselo zaplatit do rozpočtu EU.

Reklama
   
Slovnik.finance.cz

Zobrazit další slova
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz