Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Česká ekonomika podle Bruselu letos vzroste o 2,4 procenta

Česká ekonomika podle Bruselu letos vzroste o 2,4 procenta

Finance.cz, 2010-11-29 12:55:22

Evropská komise zlepšila odhad růstu české ekonomiky pro letošek na 2,4 procenta z 1,6 procenta, které očekávala ve své jarní prognóze. Pro příští rok tempo růstu mírně snížila na 2,3 procenta z dříve odhadovaných 2,4 procenta. V obou případech je očekávání komise optimističtější než odhady českého ministerstva financí či ČNB. Loni hospodářství ČR kleslo o 4,1 procenta.

Slovenská ekonomika letos podle nové prognózy Evropské komise vzroste o 4,1 procenta, zatímco ještě na jaře Brusel čekal zvýšení o 2,7 procenta. V eurozóně je to nejvyšší očekávaný růst, v celé Evropské unii výraznější navýšení komise odhaduje jen u Švédska, a to 4,8 procenta. Příští rok by slovenské hospodářství mělo růst o tři procenta, loni propadlo o 4,8 procenta.

Hospodářství Evropské unie by se mělo letos dařit výrazně lépe, než předpovídaly původní prognózy. Podle takzvané podzimní prognózy by HDP EU měl letos vzrůst o 1,8 procenta. Na jaře komise předvídala růst jen o jedno procento.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 29.11.2010

16:56 - RWE od ledna zvýší cenu plynu pro domácnosti o dvě procentaDalší plynárenské firmy Pražská plynárenská a E.ON chtějí ceny plynu pro první čtvrtletí 2011 zveřejnit ve středu.

14:49 - Kina letos do října utržila více peněz než za celý loňský rokPřitom rok 2009 byl z pohledu tržeb kin rekordní. Vyplývá to ze statistik, které zveřejnila Unie filmových distributorů.

08:01 - Irsku pomůže i Česko, zaručí se za 6,7 miliardy korunV případě, že by Irsko peníze nesplatilo, Česko by celou částku muselo zaplatit do rozpočtu EU.

Reklama
   
Články Investujme.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz