Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Kina letos do října utržila více peněz než za celý loňský rok

Kina letos do října utržila více peněz než za celý loňský rok

Finance.cz, 2010-11-29 14:49:15

Tuzemská kina letos od ledna do října utržila 1,28 miliardy korun, což je o 29 milionů korun více než za celý loňský rok, který byl z pohledu tržeb kin rekordní. Vyplývá to ze statistik, které zveřejnila Unie filmových distributorů.

Do konce letošního října evidují kina 11,37 milionu diváků, kterých je sice méně než za celý loňský rok, kdy do biografů zavítalo 12,47 milionu lidí, avšak ve srovnání s prvními deseti loňským měsíci je letošní návštěvnost vyšší o 1,33 milionu lidí.

Tržbám kin v letošním roce kromě vyšší návštěvnosti pomáhá i vstupné, jehož průměrná výše se v prvním pololetí zvýšila meziročně o zhruba 15 korun na 113 korun.

Dražší vstupné souvisí zejména se vstupenkami na trojrozměrné filmové trháky, jako je sci-fi film Avatar režiséra Jamese Camerona či Alenka v říši divů od Tima Burtona. Avatar má od prosincové premiéry na kontě více než 1,28 milionu diváků a utržil rekordních 210 milionů korun. Na Alenku v říši divů do kin přišlo zhruba 400.000 diváků, kteří za vstupenky utratili 60 milionů korun.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 29.11.2010

16:56 - RWE od ledna zvýší cenu plynu pro domácnosti o dvě procentaDalší plynárenské firmy Pražská plynárenská a E.ON chtějí ceny plynu pro první čtvrtletí 2011 zveřejnit ve středu.

14:49 - Kina letos do října utržila více peněz než za celý loňský rokPřitom rok 2009 byl z pohledu tržeb kin rekordní. Vyplývá to ze statistik, které zveřejnila Unie filmových distributorů.

08:01 - Irsku pomůže i Česko, zaručí se za 6,7 miliardy korunV případě, že by Irsko peníze nesplatilo, Česko by celou částku muselo zaplatit do rozpočtu EU.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz