Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

RWE zvýší od ledna cenu plynu o 2,3 procenta

RWE zvýší od ledna cenu plynu o 2,3 procenta

Finance.cz, 2010-12-01 08:02:35

Společnost RWE Transgas od ledna zvýší domácnostem cenu plynu v průměru o 2,3 procenta. Zdražení firma přičítá propadu kurzu koruny vůči dolaru, dlouhodobému růstu ceny ropy na světových trzích a změně regulovaných distribučních poplatků. Společnosti E.ON a Pražská plynárenská se chystají zveřejnit ceny plynu pro první čtvrtletí 2011 dnes.

"Při kalkulaci konečných cen zemního plynu pro první čtvrtletí příštího roku jsme se potýkali s nepříznivými vstupy. I přesto se nám podařilo dosáhnout pouze nepatrného zvýšení konečných cen. V případě takzvaných sporákářů, kteří odebírají od RWE Energie, se cena například vůbec nezmění. V jiných případech domácnostem měsíčně narostou účty jen v řádu desetikorun," řekl Tomáš Varcop, člen představenstva RWE Transgas odpovědný za národní obchod.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 01.12.2010

11:20 - ČEZ: regulátor stanovil ceny pro 2011Podle ERÚ se ceny elektřiny pro české domácnosti od 1. ledna zvýší v průměru o 4,6%.

17:26 - Řežábek nepodpoří žádost České republiky o přijetí do eurozónyČlen bankovní rady České národní banky Pavel Řežábek nepodpoří případnou žádost České republiky o přijetí do eurozóny.

16:22 - Německý ministr Brüderle připustil možné bankroty zemí eurozónyNěmecký ministr hospodářství Rainer Brüderle dnes připustil, že bankroty členských států eurozóny jsou teoreticky možné.

Reklama
   
Články Studentskéfinance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz