Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Ceny nemovitostí příští rok neporostou, trh ale může oživit

Ceny nemovitostí příští rok neporostou, trh ale může oživit

Finance.cz, 2010-12-01 12:29:20

Letos klesl počet obchodů až o 30 procent. Snížily se i ceny. Počátek propadu trhu nastal v loňském roce kvůli hospodářské a finanční krizi. Na odborné konferenci Očekávaný vývoj realitního trhu a developerských projektů to dnes v Brně řekl prezident Asociace realitních kanceláří (ARK) Jaroslav Novotný.

Podle Novotného bude v příštím roce poptávka jen pozvolna akcelerovat. "Signály jsou takové, že na trhu bude převládat všeobecná opatrnost," uvedl. Současnou dobu charakterizuje sbližování představ prodávajících a kupujících. "Prodávající žijí v euforii z minulých let, kupující mají dnes představu, že by měli kupovat zadarmo. Každý se ptá na slevu. Nabídka je výrazně vyšší, než je poptávka," uvedl Novotný.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 01.12.2010

11:20 - ČEZ: regulátor stanovil ceny pro 2011Podle ERÚ se ceny elektřiny pro české domácnosti od 1. ledna zvýší v průměru o 4,6%.

17:26 - Řežábek nepodpoří žádost České republiky o přijetí do eurozónyČlen bankovní rady České národní banky Pavel Řežábek nepodpoří případnou žádost České republiky o přijetí do eurozóny.

16:22 - Německý ministr Brüderle připustil možné bankroty zemí eurozónyNěmecký ministr hospodářství Rainer Brüderle dnes připustil, že bankroty členských států eurozóny jsou teoreticky možné.

Reklama
   
Investice - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz