Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Nové země dosáhnou průměru EU později, než se očekávalo

Nové země dosáhnou průměru EU později, než se očekávalo

Finance.cz, 2010-12-02 14:41:40

Nové členské země dosáhnou průměrné hospodářské úrovně EU mnohem později, než se původně předpokládalo. Nedá se také očekávat, že by se na ni Česko v příští dekádě dostalo. Proces vyrovnávání zbrzdila krize, kvůli níž mnohé státy ztratily několik let. Ve Vídni to řekl zástupce ředitele Vídeňského institutu pro mezinárodní srovnání (WIIW) Petr Havlík.

Podle prognózy WIIW v roce 2020 žádná z deseti nových středo- a východoevropských zemí na průměr hrubého domácího produktu na hlavu v sedmadvacítce nedosáhne. Proces vyrovnávání hospodářské úrovně se v průběhu krize v některých státech zastavil a v budoucnu se zpomalí. Havlík uvedl, že to platí třeba právě pro Česko, Slovensko či Maďarsko. "Je to důsledek toho, že dopady krize tu byly silnější než třeba v Rakousku či Německu," uvedl.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 02.12.2010

12:35 - Nezaměstnanost ve Španělsku v listopadu opět vzrostlaPočet lidí, kteří jsou ve Španělsku registrování na úřadech práce jako nezaměstnaní, se v listopadu zvýšil o dalších 0,6 procenta a dosáhl 4,1 milionu.

08:36 - E.ON od ledna 2011 sníží cenu plynu o 4,7 procentaPro poslední čtvrtletí letošního roku společnost ceny nezměnila, od července zdražil E.ON plyn pro domácnosti průměrně o šest procent.

16:47 - Počet nových nezaměstnaných v USA minulý týden stouplPočet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech se minulý týden zvýšil o 26.000 na 436.000 osob.

Reklama
   
Články Firemnífinance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz