Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

ECB nechala základní úrok beze změn, trh čeká na Tricheta

ECB nechala základní úrok beze změn, trh čeká na Tricheta

Finance.cz, 2010-12-02 15:49:11

Bankovní rada Evropské centrální banky (ECB) dnes podle očekávání nechala základní úrokovou sazbu na historickém minimu jednoho procenta. Na této hranici ji nepřetržitě drží už více než rok a půl. Finanční trhy ale mnohem víc zajímá, zda ECB přistoupí k dalším opatřením, která by zabránila rozšíření dluhové krize v eurozóně. Podrobnosti oznámí na tiskové konferenci prezident ECB Jean-Claude Trichet.

Změnu sazeb nepředpokládal nikdo z analytiků. Většina ekonomů nyní očekává, že sazby zůstanou beze změn alespoň do konce příštího roku.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 02.12.2010

12:35 - Nezaměstnanost ve Španělsku v listopadu opět vzrostlaPočet lidí, kteří jsou ve Španělsku registrování na úřadech práce jako nezaměstnaní, se v listopadu zvýšil o dalších 0,6 procenta a dosáhl 4,1 milionu.

08:36 - E.ON od ledna 2011 sníží cenu plynu o 4,7 procentaPro poslední čtvrtletí letošního roku společnost ceny nezměnila, od července zdražil E.ON plyn pro domácnosti průměrně o šest procent.

16:47 - Počet nových nezaměstnaných v USA minulý týden stouplPočet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech se minulý týden zvýšil o 26.000 na 436.000 osob.

Reklama
   
Články Investujme.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz