Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Pojišťovny evidují po přívalech sněhu tisíce škod, hlavně u aut

Pojišťovny evidují po přívalech sněhu tisíce škod, hlavně u aut

Finance.cz, 2010-12-02 17:38:46

Pojišťovny zaznamenaly tento týden již tisícovky škod, které jejich klientům způsobily výjimečné přívaly sněhu. Jejich objem může dosáhnout stovek milionů korun. Drtivá většina pojistných událostí vznikla při nehodách vozidel, většinou jde však jen o menší škody. Začaly se již objevovat i škody na střechách domů. Vyplývá to z ankety ČTK mezi největšími domácími pojišťovnami.

Pojišťovně Allianz od pondělí do čtvrtečního večera oznámili řidiči kvůli haváriím na sněhu škody na automobilech za zhruba 40 milionů korun. Proti loňsku jde o šedesátiprocentní nárůst. V průměru jde o škody za 45.000 Kč, jejichž příčinou je náraz v menší rychlosti do jiného vozidla nebo do dveří jiného vozu po smyku. Přes pět milionů korun půjde na konta Pražanů, mnoho škod eviduje Allianz také v Českých Budějovicích, v centru Brna, v Ostravě a ve Zlíně, řekl ČTK mluvčí pojišťovny Václav Bálek.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 02.12.2010

12:35 - Nezaměstnanost ve Španělsku v listopadu opět vzrostlaPočet lidí, kteří jsou ve Španělsku registrování na úřadech práce jako nezaměstnaní, se v listopadu zvýšil o dalších 0,6 procenta a dosáhl 4,1 milionu.

08:36 - E.ON od ledna 2011 sníží cenu plynu o 4,7 procentaPro poslední čtvrtletí letošního roku společnost ceny nezměnila, od července zdražil E.ON plyn pro domácnosti průměrně o šest procent.

16:47 - Počet nových nezaměstnaných v USA minulý týden stouplPočet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech se minulý týden zvýšil o 26.000 na 436.000 osob.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz