Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Zemědělci nových zemí EU chtějí hranici pro národní dotace

Zemědělci nových zemí EU chtějí hranici pro národní dotace

Finance.cz, 2010-12-03 16:00:12

Zemědělci z nových členských států EU požadují, aby byla po roce 2013 stanovena jednotná maximální hranice pro výši národních dotací v rámci společné zemědělské politiky EU. Vyplývá to z deklarace, kterou dnes na závěr dvoudenní konference v Brně podepsali zástupci nevládních zemědělských organizací ze sedmi nových členských států EU. Ve společném prohlášení farmáři požadují odstranění nerovností, které v současné době diskriminují zemědělce v nových členských zemích.

Podle prezidenta Agrární komory ČR Jana Veleby byla konference úspěšná. "Podařilo se nám sjednotit pozici zemědělců z nových členských států, co se zemědělské politiky mezi lety 2014 a 2020 týče," uvedl Veleba. Podle něj naplánovaný společný postup umožní zemědělcům lobbovat v Bruselu za prosazení společných cílů.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 03.12.2010

15:19 - Prodej aut do listopadu vzrostl o pět procent na 154.107 vozůProdej nových osobních aut za 11 měsíců roku stoupl o pět procent na 154.107 vozů.

13:17 - J.P. Morgan očekává, že cena ropy do dvou let vystoupí na 120 USDAnalytici investiční banky J.P. Morgan předpokládají, že cena ropy se do konce prvního pololetí příštího roku dostane nad 100 dolarů za barel.

14:15 - Prezident Klaus chce nižší daně na emisní povolenky, solární energiiKlaus řekl, že by nezdaňoval producentům elektřiny v roce 2011 bezplatně přidělované emisní povolenky a uvalil by pouze jednoletou srážkovou daň na solární energii.

Reklama
   
Zajímavé štítky

Zobrazit další štítky
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz