Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Volný obchod s Jižní Koreou zajistí USA 70.000 pracovních míst

Volný obchod s Jižní Koreou zajistí USA 70.000 pracovních míst

Finance.cz, 2010-12-06 08:31:31

Dlouho očekávaná dohoda o volném obchodu, kterou vyjednavači Spojených států a Jižní Koreje uzavřely v pátek, zvýší hodnotu ročního vývozu amerického zboží a služeb o 11 miliard dolarů (asi 200 miliard korun) a vytvoří ve Spojených státech 70.000 nových pracovních míst. Uvedl to v sobotu prezident Barack Obama.

Dohoda podle něj představuje model pro budoucí takové smlouvy mezi USA a ostatními státy v Asii a jinde ve světě. Obama v sobotu slíbil, že na potvrzení dohody bude nyní spolupracovat s demokraty i republikány.

Obchodní pakt s Koreou oceňují obě politické strany i podnikatelské organizace. Určitý nesouhlas a obavy z obchodu s hovězím ale přesto v Kongresu přetrvávají.

Podle Obamy představuje smlouva s Koreou přínos pro obě strany. Vyjednavači za korejskou stranu ale dnes v Soulu musí obhajovat těžce vybojované kompromisy, na které museli při vyjednáváních přistoupit. Odmítají přitom nařčení, že vláda ustoupila příliš, napsala agentura Reuters.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 06.12.2010

10:43 - Průměrná mzda ve 3. čtvrletí: 23.665 KčMzda vzrostla meziročně o 473 korun. Meziročně tak byla vyšší o dvě procenta.

16:15 - Stát chce snížit poplatky za využívání kmitočtů pro vysokorychlostní datové sítěPokud rychlost datových přenosů v síti přesáhne 30 Mbit/s, sníží ČTÚ poplatek za kmitočty na pět let o 20 procent.

16:12 - České Radiokomunikace čeká změna majoritního vlastníkaSkupina fondů vedených Mid Europa Partners prodá 100procentní podíl ve společnosti České Radiokomunikace fondům vedeným firmou Macquarie.

Reklama
   
Firmy - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz