Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Ceny pohonných hmot v uplynulém týdnu vzrostly

Ceny pohonných hmot v uplynulém týdnu vzrostly

Finance.cz, 2010-12-06 12:17:04

Ceny pohonných hmot u tuzemských čerpacích stanic v uplynulém týdnu vzrostly. Nejprodávanější benzin Natural 95 zdražil o 21 haléřů na 31,59 koruny za litr. Cena nafty vzrostla o 24 haléřů na 30,86 Kč/l. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje. Podle některých odhadů by výraznější růst cen mohl pokračovat i v následujícím období.

Současné zdražování podle analytika Petra Čermáka ze společnosti Colosseum souvisí s vyšší cenou ropy a slabým kurzem koruny vůči dolaru. "Ropu podporuje zvyšující se zájem o investice do komodit a spekulace o větším růstu americké ekonomiky, což by se pozitivně projevilo i na spotřebě ropy. Dále pak chladné počasí v Evropě, které zvyšuje poptávku po topném oleji," uvedl Čermák.

V následujících dnech podle Čermáka motoristy pravděpodobně čeká zdražení pohonných hmot o více než 50 haléřů. Růst cen by však neměl překročit jednu korunu, míní Čermák.

Benzin Natural 95 byl v neděli nejdražší v Jihomoravském kraji. Jeho cena zde v uplynulém týdnu vzrostla v průměru o 17 haléřů na 32,22 koruny za litr. Následovala Praha, kde litr benzinu zdražil o 31 haléřů na 31,89 Kč. V Plzeňském kraji benzin během týdne zdražil o 18 haléřů na 31,76 Kč/l.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 06.12.2010

10:43 - Průměrná mzda ve 3. čtvrletí: 23.665 KčMzda vzrostla meziročně o 473 korun. Meziročně tak byla vyšší o dvě procenta.

16:15 - Stát chce snížit poplatky za využívání kmitočtů pro vysokorychlostní datové sítěPokud rychlost datových přenosů v síti přesáhne 30 Mbit/s, sníží ČTÚ poplatek za kmitočty na pět let o 20 procent.

16:12 - České Radiokomunikace čeká změna majoritního vlastníkaSkupina fondů vedených Mid Europa Partners prodá 100procentní podíl ve společnosti České Radiokomunikace fondům vedeným firmou Macquarie.

Reklama
   
Články Finance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz