Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Zlato: 1427 dolarů za troyskou unci

Zlato: 1427 dolarů za troyskou unci

Finance.cz, 2010-12-07 11:29:53

Cena zlata v noci na dnešek vystoupila na nový rekord 1427 dolarů za troyskou unci (31,1 gramu) a stříbro se dostalo na nové maximum za 30 let. Dnes v Asii zlato z maxima mírně sestoupilo, nadále jej však podporuje dluhová krize v eurozóně a signály možného zvýšení rozsahu kvantitativního uvolňování americké měnové politiky.

Zlato na konci pondělního obchodování v New Yorku vystoupilo až na 1427,01 dolaru za unci a o pět dolarů překonalo dosavadní maximum dosažené před měsícem. Dnes v Asii jeho cena na promptním trhu ve vybírání zisků klesla na 1420 dolarů.

Zlato po sestupu z listopadových rekordů obnovilo růst pod vlivem prohlubujících se problémů okrajových zemí eura, které nutí investory uchylovat se do bezpečnějších aktiv. Jakožto nástroj krytí před inflací získalo zlato na atraktivitě poté, co šéf americké centrální banky Ben Bernanke v neděli řekl, že jeho instituce možná v případě nepříznivého vývoje napumpuje do ekonomiky prostřednictvím nákupů vládních dluhopisů více než plánovaných 600 miliard dolarů.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 07.12.2010

16:56 - Náklady na penzijní reformu se prý nebudou v EU počítatEvropská komise umožní odečíst z rozpočtu náklady důchodové reformy, Česko je pro.

08:19 - Google prodává digitální knihyNový internetový obchod Google eBooks nabízí tři miliony titulů.

08:14 - Stříbro: Cena po 30 letech nad 30 dolaryK růstu jí pomáhá především silná investiční poptávka a také příznivá nálada na trzích drahých kovů.

Reklama
   
Student - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz