Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Tržby Teska ve čtvrtletí stouply o 6,8 procenta

Tržby Teska ve čtvrtletí stouply o 6,8 procenta

Finance.cz, 2010-12-07 12:24:22

Britskému maloobchodnímu řetězci Tesco PLC, který působí i v České republice, vzrostly ve třetím čtvrtletí letošního roku tržby o 6,8 procenta. Růst podpořilo oživení poptávky doma i v zahraničí. Tesco je podle tržeb třetí největší maloobchodní skupina na světě za firmami Wal-Mart a Carrefour.

Bez zahrnutí prodeje pohonných hmot a při konstantních směnných kurzech se tržby zvýšily o 7,2 procenta. Mezinárodní maloobchodní firmy, jako Tesco, těží hlavně z globálního oživení ekonomiky, taženého hlavně Asií. Dvě třetiny tržeb a zisku Teska však pocházejí z domácího, britského trhu. Británie kvůli úsporným opatřením chystá v příštích měsících zvýšení daní a omezení veřejných výdajů, což zvyšuje obavy analytiků o další vývoj poptávky v zemi.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 07.12.2010

16:56 - Náklady na penzijní reformu se prý nebudou v EU počítatEvropská komise umožní odečíst z rozpočtu náklady důchodové reformy, Česko je pro.

08:19 - Google prodává digitální knihyNový internetový obchod Google eBooks nabízí tři miliony titulů.

08:14 - Stříbro: Cena po 30 letech nad 30 dolaryK růstu jí pomáhá především silná investiční poptávka a také příznivá nálada na trzích drahých kovů.

Reklama
   
Poradna finance.cz

Zobrazit další dotazy
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz