Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Čína zřejmě zvýší úroky již tento víkend

Čína zřejmě zvýší úroky již tento víkend

Finance.cz, 2010-12-07 13:20:49

Čína zvýší své oficiální úrokové sazby již tento týden a příhodnou dobou bude nadcházející víkend. Napsal to dnes čínský ekonomický list China Securities Journal. Peking nyní přechází k obezřetné měnové politice, aby ve druhé největší světové ekonomice zkrotil nebezpečně rostoucí inflaci. Čínská centrální banka zvýšila úroky překvapivě již v říjnu, což bylo jejich první zvýšení od roku 2007.

List v článku s palcovým titulkem na přední straně uvedl, že nadcházející víkendový týden nabízí pro centrální banku příhodnou chvíli ke zvýšení sazeb. V pondělí totiž vychází zpráva o listopadovém vývoji spotřebitelských cen, která zřejmě ukáže další nárůst inflačních tlaků.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 07.12.2010

16:56 - Náklady na penzijní reformu se prý nebudou v EU počítatEvropská komise umožní odečíst z rozpočtu náklady důchodové reformy, Česko je pro.

08:19 - Google prodává digitální knihyNový internetový obchod Google eBooks nabízí tři miliony titulů.

08:14 - Stříbro: Cena po 30 letech nad 30 dolaryK růstu jí pomáhá především silná investiční poptávka a také příznivá nálada na trzích drahých kovů.

Reklama
   
Články Studentskéfinance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz