Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Ministři financí EU formálně schválili finanční pomoc pro Irsko

Ministři financí EU formálně schválili finanční pomoc pro Irsko

Finance.cz, 2010-12-07 14:06:51

Ministři financí Evropské unie dnes v Bruselu formálně schválili finanční pomoc pro Irsko, které se ocitlo v problémech kvůli špatné situaci tamních bank. Státy eurozóny, Evropská komise, Mezinárodní měnový fond, Velká Británie, Švédsko a Dánsko pomohou Irům celkem 85 miliardami eur, z nichž ovšem částkou ve výši 17,5 miliardy eur přispěje irská vláda z vlastní pokladny.

Dohromady na nápravu škod ve finančním sektoru poputuje asi 35 miliard eur, z toho zhruba deset miliard okamžitě zamíří do bank jako finanční injekce na posílení jejich kapitálu. Zbytek peněz Irsko použije jako základ na vytvoření speciálního fondu pro mimořádné situace ve finančním sektoru.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 07.12.2010

16:56 - Náklady na penzijní reformu se prý nebudou v EU počítatEvropská komise umožní odečíst z rozpočtu náklady důchodové reformy, Česko je pro.

08:19 - Google prodává digitální knihyNový internetový obchod Google eBooks nabízí tři miliony titulů.

08:14 - Stříbro: Cena po 30 letech nad 30 dolaryK růstu jí pomáhá především silná investiční poptávka a také příznivá nálada na trzích drahých kovů.

Reklama
   
Investice - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz