Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Americké akciové indexy v poslední hodině odevzdaly své denní zisky

Americké akciové indexy v poslední hodině odevzdaly své denní zisky

Finance.cz, 2010-12-08 10:15:07

Včera americké akciové indexy celý den posilovaly, v poslední hodině obchodování ale své zisky odevzdaly (S&P 500 +0,05%, Nasdaq +0,14%). Stalo se tak poté, co se americký prezident vyjádřil v tom smyslu, že bude tlačit na změnu daňového zákoníku během dvou let. Navíc podle agentury Reuters americké úřady rozšířily vyšetřování insider obchodů na Wall Street a předvolaly si několik nejmenovaných velkých hedgových fondů.

Americká vláda také prodala podíl v Citigroup v objemu 10,5 mld. $, což tuto banku přiblížilo o krok blíže nezávislosti na vládě. Asijské akciové indexy se obchodovaly smíšeně, když především čínské akciové indexy oslabovaly z obav, že Čína přistoupí ke zvýšení úrokových sazeb, aby krotila inflaci (Nikkei +0,9%, Hang Seng -1,71%, Shanghai Composite -0,95%). V Japonsku nejvíce posilovaly sektory spotřebitelského zboží a služeb a naopak nejvíce oslaboval telekomunikační sektor.

V 12h vychází říjnová průmyslová výroba v SRN (oč. m/m nárůst o 1,0%). Evropské indexy začínají den oslabením. Listopadová míra nezaměstnanosti se v ČR podle očekávání meziměsíčně mírně zvýšila na 8,6%, uvedl Martin Krajhanzl z brokerjetu České spořitelny. Index pražské burzy zahajuje obchodování mírným poklesem.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 08.12.2010

13:56 - Počet návrhů na bankrot firem byl v listopadu rekordníV listopadu bylo podáno 426 návrhů na bankrot obchodních společností, což je nejvyšší hodnota za jeden měsíc od ledna 2008.

10:25 - Nezaměstnanost v listopadu: 8,6 %. Pracovních míst ubýváPočet uchazečů o zaměstnání znovu vzrostl nad půl milionu, pracovní úřady jich na konci měsíce registrovaly 506.640, což je o 11.479 víc než na konci října.

15:23 - Pokuta pro výrobce LCD obrazovek ve výši 649 milionů eur potvrzenaEvropská komise rozhodla, že skupině výrobců LCD obrazovek udělí kvůli kartelovým dohodám pokutu v celkové výši 649 milionů eur.

Reklama
   
Investice - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz