Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Česká ekonomika ve 3. čtvrtletí meziročně rostla o 2,8 pct.

Česká ekonomika ve 3. čtvrtletí meziročně rostla o 2,8 pct.

Finance.cz, 2010-12-09 09:41:03

Česká ekonomika v letošním třetím čtvrtletí meziročně vzrostla o 2,8 procenta, tedy o 0,2 procentního bodu méně než předpokládal předběžný odhad. Ve srovnání s předchozím čtvrtletím se hrubý domácí produkt zvýšil o 1,0 procenta; předběžně se uváděl růst o 1,1 procenta. K růstu přispěla zejména odvětví zpracovatelského průmyslu, tržních služeb a obchodu. Uvedl to dnes Český statistický úřad.

"Předběžný odhad meziročního vývoje HDP zveřejněný 12. listopadu byl zejména v důsledku změny odhadu vývoje nepřímých daní snížen o 0,2 procentního bodu," uvedl ČSÚ. Bez očištění o sezónní a kalendářní vlivy byl HDP ve třetím čtvrtletí meziročně vyšší o 2,5 procenta při nižším počtu pracovních dní než ve stejném čtvrtletí roku 2009.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 09.12.2010

14:22 - Změny v placení daní přinesou státnímu rozpočtu úsporu 46,5 mil. KčMinisterstvo financí dnes upozornilo na další úsporné opatření. Tentokrát při placení daní.

16:51 - Cena ropy Brent jde nad 91 dolarůCeny ropy na světových trzích dnes kvůli chladnému počasí obnovily růst a vrátily se do blízkosti dvouletých maxim.

15:48 - Ratingové hodnocení Irska kleslo o tři příčkyMezinárodní ratingová agentura Fitch snížila hodnocení schopnosti Irska splácet státní závazky.

Reklama
   
Zajímavé štítky

Zobrazit další štítky
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz