Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Americké domácnosti disponují majetkem 54,9 bilionu dolarů

Americké domácnosti disponují majetkem 54,9 bilionu dolarů

Finance.cz, 2010-12-10 08:28:21

Čistá hodnota majetku, kterým disponují americké domácnosti, ve třetím čtvrtletí vzrostl o 1,2 bilionu na 54,9 bilionu dolarů (asi 1,04 biliardy Kč). Ve své pravidelné čtvrtletní zprávě Flow of Funds to uvedla americká centrální banka (Fed). O čtvrtletí dříve majetek amerických domácností po zpřesnění dat o 1,4 bilionu dolarů klesl.

Američané ale během čtvrtletí snižovali zadlužení pomaleji, než v předchozím tříměsíčním období. Zpráva je tak důkazem, že situace amerických domácností se zlepšuje velmi zvolna, což je odrazem pomalejšího růstu ekonomiky.

Zadlužení domácností se snižovalo tempem 1,7 procenta ročně, tedy pomaleji než ve druhém čtvrtletí, kdy to bylo o 2,2 procenta. Američané tak snižovali zadlužení nejpomaleji od prvního čtvrtletí 2009. Zvýšení objemu majetku ale podle agentury Reuters může Američany i tak přimět k tomu, aby více utráceli. Výdaje spotřebitelů jsou pro americkou ekonomiku klíčové, na jejím růstu se podílejí asi ze dvou třetin.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 10.12.2010

15:07 - Televize Nova příští rok sníží základní cenu reklamy o desetinuZadavatelé zaplatí u základní ceny za rating, tedy sledovanost, o deset procent méně než letos.

14:03 - Ceny pohonných hmot za týden vzrostly téměř o procentoCena Naturalu 95 se v průměru dostala ke 32 Kč/l.

17:06 - Francie a Německo: Chceme společné dluhopisyMyšlenku společných dluhopisů za celou eurozónu prosazuje hlavně předseda euroskupiny Jean-Claude Juncker.

Reklama
   
Články Finance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz