Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Francie a Německo: Chceme společné dluhopisy

Francie a Německo: Chceme společné dluhopisy

Finance.cz, 2010-12-10 17:06:16

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy řekl, že jeho země má v otázce společných dluhopisů eurozóny stejný postoj jako Německo. Myšlenku společných dluhopisů za celou eurozónu prosazuje hlavně předseda euroskupiny Jean-Claude Juncker, mezi jednotlivými členy ale panují na tuto problematiku hluboké rozdíly. Proti společným dluhopisům se staví například Slovensko, podle německé kancléřky Angely Merkelové by společné dluhopisy ničemu nepomohly.

Sarkozy dnes s Merkelovou jednal ve Freiburgu, kde připravovali společný postoj obou zemí před summitem Evropské unie. Ten se bude příští týden konat v Bruselu a zabývat se bude rozpočtem EU. Oba státníci se dotkli také záchranného fondu pro eurozónu. Merkelová znovu řekla, že objem fondu je dostačující a vyloučila, že by se mohl zvýšit. Možností zvýšení objemu fondu se v minulých týdnech zabývaly především finanční trhy, které spekulují, že záchranný fond by nemusel stačit, pokud bude třeba podpořit Španělsko.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 10.12.2010

15:07 - Televize Nova příští rok sníží základní cenu reklamy o desetinuZadavatelé zaplatí u základní ceny za rating, tedy sledovanost, o deset procent méně než letos.

14:03 - Ceny pohonných hmot za týden vzrostly téměř o procentoCena Naturalu 95 se v průměru dostala ke 32 Kč/l.

17:06 - Francie a Německo: Chceme společné dluhopisyMyšlenku společných dluhopisů za celou eurozónu prosazuje hlavně předseda euroskupiny Jean-Claude Juncker.

Reklama
   
Zajímavé štítky

Zobrazit další štítky
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz