Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Čína zesílí boj proti inflaci, prosadí restrukturalizační kroky

Čína zesílí boj proti inflaci, prosadí restrukturalizační kroky

Finance.cz, 2010-12-13 07:49:24

Čína příští rok zesílí boj proti inflaci a prosadí restrukturalizační kroky, které zachovají silný ekonomický růst. Na výroční ekonomické konferenci to podle státních médií zdůraznili nejvyšší vládní představitelé. Konference za předsednictví prezidenta Chua Ťin-tchaa tak potvrdila přechod k "obezřetné" měnové politice, kterou oznámilo vedení Komunistické strany Číny minulý týden.

"Prioritou je aktivně a správně zvládat vztah mezi udržováním stabilního a relativně rychlého hospodářského růstu, ekonomickou restrukturalizací a řízením inflačních očekávání," citovala tisková agentura Nová Čína prohlášení vydané na závěr konference. "Strategická ekonomická restrukturalizace se zrychlí a do popředí se posune stabilizace cenové úrovně."

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 13.12.2010

14:19 - MF chce zlepšit finanční vzdělání obyvatel, je velmi nízkéMinistr financí Miroslav Kalousek chce ve snaze posílit finanční vzdělávání v Česku předložit vládě výsledky komplexního průzkumu finanční gramotnosti v ČR.

13:24 - Ceny pohonných hmot dál rostou, benzin nejdražší za pět letCeny pohonných hmot u čerpacích stanic nadále pokračují ve strmém růstu.

16:25 - Hrubá střední mzda v podnikatelské sféře vzrostla na 21.675 KčHrubá střední mzda v podnikatelské sféře se od prvního do konce třetího čtvrtletí 2010 v Česku meziročně zvýšila o 1,7 procenta na 21.675 korun.

Reklama
   
Investice - zajímavé odkazy

Zobrazit další obsah
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz