Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Inflace na Slovensku v listopadu zůstala na jednom procentu

Inflace na Slovensku v listopadu zůstala na jednom procentu

Finance.cz, 2010-12-13 11:21:57

Ceny zboží a služeb na Slovensku v listopadu meziročně vzrostly podobně jako v říjnu o jedno procento. Meziměsíčně ceny v předposledním měsíci roka stouply o 0,3 procenta, v říjnu se nezměnily. Informoval o tom dnes slovenský statistický úřad.

Nejvíc v listopadu zdražily na Slovensku meziročně potraviny a nealkoholické nápoje, a to o 5,1 procenta. Ceny vzdělávání se zvýšily o 4,5 procenta a ceny alkoholu a tabáku stouply o dvě procenta.

Naopak nejvíce klesly meziročně ceny v kategorii nábytek, vybavení domácností a běžná údržba domu; snížily se o 2,7 procenta. Ceny bydlení, za vodu, elektřinu, plyn a další paliva pak klesly o procento.

Proti předchozímu měsíci podražily v listopadu nejvýrazněji potraviny a nealkoholické nápoje, jejichž ceny stouply o 1,3 procenta. Ceny oděvů a obuvi stouply o 0,3 procenta a doprava o 0,2 procenta. Zlevnily naopak poštovní a telekomunikační služby, a to o 0,4 procenta.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 13.12.2010

14:19 - MF chce zlepšit finanční vzdělání obyvatel, je velmi nízkéMinistr financí Miroslav Kalousek chce ve snaze posílit finanční vzdělávání v Česku předložit vládě výsledky komplexního průzkumu finanční gramotnosti v ČR.

13:24 - Ceny pohonných hmot dál rostou, benzin nejdražší za pět letCeny pohonných hmot u čerpacích stanic nadále pokračují ve strmém růstu.

16:25 - Hrubá střední mzda v podnikatelské sféře vzrostla na 21.675 KčHrubá střední mzda v podnikatelské sféře se od prvního do konce třetího čtvrtletí 2010 v Česku meziročně zvýšila o 1,7 procenta na 21.675 korun.

Reklama
   
Slovnik.finance.cz

Zobrazit další slova
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz