Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Francie chce daň od dcer svých bank, může to zasáhnout KB

Francie chce daň od dcer svých bank, může to zasáhnout KB

Finance.cz, 2010-12-14 09:22:14

Francouzskou bankovní daň by od příštího roku mohly platit dceřiné firmy francouzských bank v zahraničí, tedy i Komerční banka. Návrh bankovní daně francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho by podle dnešní Mladé fronty Dnes mohl KB stát 70 milionů korun ročně. Pokud se k Francii připojí další země, může bankovní daň spustit i Česko.

"Odvod se podle dostupných informací týká i dceřiných společností v zahraničí," potvrdil deníku mluvčí ministerstva financí Jakub Haas. Ministerstvo financí podle něj bankovní odvody v zahraničí sleduje, ale analýzy nezveřejní.

KB, která je dceřinou firmou francouzské Société Générale, na přímý dotaz uvedla, že nebude mít povinnost Francii nic odvádět. Poslání peněz své mateřské firmě však nevyloučila. "Komerční banka dle našich informací nebude poplatníkem této francouzské daně a nebude mít povinnost odvodu daně francouzskému státu," uvedla mluvčí KB Monika Klucová.

I když si Česko v Bruselu jako jediné z Evropské unie vymínilo, že žádnou bankovní daň na svém území nezavede, teď podle deníku hrozí, že daň na některé české banky přece jen dopadne. Mohou za to nejednotná pravidla, podle kterých některé země EU daň zavádějí. "Systém bankovního odvodu bude spouštěn v EU nekoordinovaně, každá země to udělá podle svého," řekl viceguvernér České národní banky Mojmír Hampl.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 14.12.2010

12:34 - České pojišťovny mají více kapitálu, než požaduje regulace EUMají tak dostatečné zdroje na plnění závazků vůči klientům. O výsledcích zátěžových testů 18 pojišťoven informovala Česká asociace pojišťoven.

09:22 - Francie chce daň od dcer svých bank, může to zasáhnout KBNávrh bankovní daně francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho by podle dnešní Mladé fronty Dnes mohl KB stát 70 milionů korun ročně.

15:31 - Zájem rodičů o finanční produkty pro děti letos před Vánocemi nerosteRodiče dávají přednost spíše tradičním produktům, se kterými mají osobní zkušenosti.

Reklama
   
Zajímavé štítky

Zobrazit další štítky
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz