Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Ceny v průmyslu v listopadu rostly nejrychleji za 25 měsíců

Ceny v průmyslu v listopadu rostly nejrychleji za 25 měsíců

Finance.cz, 2010-12-15 10:48:13

Ceny průmyslových výrobců v listopadu zrychlily tempo růstu meziročně na 2,7 procenta po říjnovém růstu o 2,6 procenta. Oznámil to dnes Český statistický úřad s tím, že jde o nejvyšší meziroční růst cen v průmyslu za 25 měsíců. V meziměsíčním srovnání listopadové ceny průmyslových výrobců vzrostly o půl procenta, zatímco v říjnu se proti září nezměnily.

Ceny zemědělských výrobců byly v listopadu meziročně vyšší o 23,4 procenta, proti říjnu vzrostly o 1,7 procenta. Ceny stavebních prací naopak klesly stejně jako v říjnu meziročně o 0,3 procenta a v meziměsíčním srovnání se podle odhadů již třetí měsíc za sebou nezměnily. Ceny tržních služeb byly v listopadu 2010 meziročně nižší o 1,2 procenta (stejně jako v říjnu), proti předchozímu měsíci se rovněž snížily, a to o 0,1 procenta.

Změny výrobních cen naznačují budoucí vývoj cen pro spotřebitele, protože se obvykle časem projeví také v obchodech.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 15.12.2010

12:37 - ČR je v EU až 17. nejbohatší zemí - podle HDP na hlavuSlovensku patří až 20. příčka. Ukázala to dnešní studie Eurostatu. Žebříčku vévodí jasně Lucembursko.

09:36 - Státní dluh ke konci září stoupl na téměř 1,4 bilionu KčStátní dluh ČR se od počátku roku do konce září zvýšil o téměř 207 miliard korun. Na každého Čecha tak připadá dluh téměř 132.000 korun.

10:48 - Ceny v průmyslu v listopadu rostly nejrychleji za 25 měsícůCeny průmyslových výrobců v listopadu zrychlily tempo růstu meziročně na 2,7 procenta po říjnovém růstu o 2,6 procenta.

Reklama
   
Články Studentskéfinance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz