Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Španělsko prodalo další dluhopisy, zaplatí ale mnohem vyšší úrok

Španělsko prodalo další dluhopisy, zaplatí ale mnohem vyšší úrok

Finance.cz, 2010-12-17 07:53:05

Španělská vláda dnes prodala další státní dluhopisy, jejichž objem byl sice v pásmu, které si Madrid stanovil, avšak část analytiků předpokládala, že bude Španělsko úspěšnější. Úrok, který musí Španělé za nové úvěry zaplatit, je navíc výrazně vyšší než v předchozí aukci. Nebyl ale tak vysoký, jak se část trhu obávala. Ekonomové se přesto domnívají, že Španělsko je stále ohroženo.

Tamní ministerstvo financí prodalo nové dluhopisy v celkovém objemu 2,4 miliardy eur (asi 60,4 miliardy Kč). Plán vlády předpokládal, že dluhopisů se prodá za dvě až tři miliardy eur. Dnešní aukce byla už poslední, které mělo Španělsko na letošní rok plánované.

Výnos dluhopisů je 80 až 140 bazických bodů nad výnosem dluhopisů z minulé aukce. To je o trochu méně, než se podle obchodů na sekundárním trhu očekávalo před aukcí. Cena, kterou vláda za nové úvěry zaplatila, ale podle analytiků jasně ukazuje, že by země příští rok mohla mít problémy se zajištěním dostatečného objemu nových dluhopisů.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 17.12.2010

09:41 - Agentura Moody's srazila rating Irska o pět stupňů na Baa1Výhled je přitom negativní, což znamená, že agentura může k dalšímu snížení ratingu ještě sáhnout.

11:17 - Sněmovna chce umožnit záložnám, aby se změnily v bankyMusely by ale změnit svou právní formu na akciovou společnost. Sněmovna to dnes schválila v rámci vládní novely, která má zpřísnit regulaci finančního trhu.

08:20 - Američanům zůstanou nižší sazby daně z příjmu i po Novém roceAmerická Sněmovna reprezentantů dnes schválila kompromisní návrh zachovat nižší sazby daně z příjmu pro drtivou většinu americké populace.

Reklama
   
Poradna finance.cz

Zobrazit další dotazy
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz