Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Moody´s signalizovala další možné zhoršení řeckého ratingu

Moody´s signalizovala další možné zhoršení řeckého ratingu

Finance.cz, 2010-12-17 08:01:19

Úvěrové hodnocení Řecka se zřejmě dál zhorší, protože schopnost země snížit zadlužení na udržitelnou úroveň je nejistá. Sdělila to dnes mezinárodní ratingová agentura Moody´s Investors Service. Moody´s tak bude nyní přezkoumávat své hodnocení schopnosti Řecka splácet dluhy na úrovni Ba1, což je nejvyšší známka v "podřadné" neinvestiční kategorii.

Agentura sice konstatovala, že Řecko v plánu rozsáhlého ozdravování veřejných financí učinilo "významný pokrok", splnění cíle však zůstává nejisté. Moody´s proto zahájila přezkum řeckého ratingu s výhledem na jeho zhoršení. "Přezkoumání se zaměří na nominální ekonomický růst a fiskální konsolidaci, protože tyto faktory budou stěžejní pro vývoj státního dluhu v příštích několika letech," sdělila agentura.

Moody´s zařadila ve středu do režimu přezkoumání s výhledem na zhoršení rating Španělska, čímž dále zvýšila obavy z prohlubování dluhové krize v eurozóně. Ta začala před rokem právě v Řecku, od něhož se tehdy po odhalení obřího rozpočtového deficitu odvrátili investoři a Atény musely dostat od EU finanční pomoc. Od té doby rostou úvěrové náklady a klesají ratingy dalších ohrožených zemí eura a klíčové je Španělsko, jehož finanční záchrana by mohla být nad síly měnové unie.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 17.12.2010

09:41 - Agentura Moody's srazila rating Irska o pět stupňů na Baa1Výhled je přitom negativní, což znamená, že agentura může k dalšímu snížení ratingu ještě sáhnout.

11:17 - Sněmovna chce umožnit záložnám, aby se změnily v bankyMusely by ale změnit svou právní formu na akciovou společnost. Sněmovna to dnes schválila v rámci vládní novely, která má zpřísnit regulaci finančního trhu.

08:20 - Američanům zůstanou nižší sazby daně z příjmu i po Novém roceAmerická Sněmovna reprezentantů dnes schválila kompromisní návrh zachovat nižší sazby daně z příjmu pro drtivou většinu americké populace.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz