Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

V USA zkrachovalo dalších šest bank, od počátku roku 157

V USA zkrachovalo dalších šest bank, od počátku roku 157

Finance.cz, 2010-12-20 07:56:35

Americké úřady uzavřely dalších šest menších bank. Od počátku roku tak skončilo činnost již 157 bank, což je více než za celý loňský rok, kdy zkrachovalo 140 bank. Informovala o tom v noci na dnešek Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC), která má řešení bankovních insolvencí na starosti.

Na menší finanční instituce stále dopadají problémy na trhu s bydlením, slabá ekonomika a vysoká nezaměstnanost. Většina zkrachovalých bank v letošním roce jsou menší instituce s majetkem nižším než jedna miliarda USD (asi 19,1 miliardy Kč). Velkým bankám se podařilo oživit z finanční krize mnohem rychleji.

Podle FDIC tento týden skončily činnost Appalachian Community Bank, Chestatee State Bank, Bank of Miami, United Americas Bank, Community National Bank of Lino Lakes a First Southern Bank of Batesville. Největší byla Bank of Miami s majetkem 448,2 milionu USD a nejmenší Community National Bank of Lino Lakes, jejíž majetek činil 31,6 milionu USD.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 20.12.2010

15:07 - Maďarsko zvýšilo úrokové sazby na 5,75 procentaChce tak udržet pod kontrolou inflaci. Krok banky byl v souladu s očekáváním poloviny analytiků dotazovaných agenturou Reuters.

12:36 - ČEZ chce dodávat elektřinu a plyn také pro slovenské domácnostiDnes o tom informovala mediální agentura, která firmu na Slovensku zastupuje.

11:46 - JPMorgan koupila v Londýně bývalou budovu Lehman BrothersJPMorgan oznámila, že sídlo bude sloužit od roku 2012 jako evropská centrála její investiční banky.

Reklama
   
Články Firemnífinance.cz

Zobrazit další články
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz